Canon powershot IS S5


Jag älskar min kamera!

:)


Imorgon ska jag hjälpa pappa och Hjalmar att flytta lådor till deras nya lägenhet. Stackars Hjalmar fick ju 6 veckor till på kryckor, jag tycker faktiskt synd om honom. Vad är han uppe i nu, 16 veckor? Jag minns ju hur trött jag var på kryckor efter bara 2 dagar (sedan stod de bakom dörren i mitt krypin, om man biter ihop och anstränger sig riktigt ordentligt syns det ju inte att man haltar och då slapp man ju skäll av Dr Pauly, eller?)

Nej, jag har inget vettigare att skriva idag. På tisdag ska jag och titta på häst dock :) 

(Mamma: Lugn, jag ska inte köpa. Malin ville att jag skulle ta hand om den bara, så vi ska dela.)

Dofter

Det är konstigt hur dofter kan få en på olika humör. Så fort jag kommer in i ett stall eller känner hästlukt så blir jag bara alldeles lugn, eller bara glad. Det är hemma, jag vet hur det går till och jag vet vad jag ska göra. Med det menar jag inte att prestationsångesten försvinner, men på något sätt känner man sig trygg.
Jag funderar på islandshästar nu, jag måste lära mig det. Sedan ska jag lära mig att köra. Det finns så mycket att det aldrig kommer ta slut, det finns alltid något nytt att lära sig.

Idag var det "high life" på jobbet, många byten att göra och telefonen ringde nästan konstant, folk ville beställa tid för sadelprovning så nu har vi fått lägga in några extra pass för att Anna ska hinna med.

Rocky är precis slut nu efter julhelgen. Så mycket nytt folk och många nya platser, han var dock rätt nöjd över skogspromenaden vi tog i morse. Men snart är det dax...schoff, att stoppa fortplantnings förutsänningarna så att säga. Men det är långt bort i tankarna för honom nu där han ligger och sover under köksbordet vid pappas fötter.
Jag ska snart säga de magiska orden så blir han pigg och alertt igen :) "Rocky, vill du ha skinka?"

 
Jag och Horse Farm's snyggaste häst "Raffe"...eller ja, han är ju bäst på att pussas i alla fall och bild ville han promt vara med på :)

Fotosession

image78

Idag har vi varit ute i friska luften och fotograferat. Sedan bar det av till nästa kalas.

Julstök

Nu ska vi alldeles strax sätta i tråd i de nya "kulorna" vi ska ha i granen. Mamma har en kalkon(?) i ugnen som vi ska äta i morgon, såååå gott. Hanna skrålar med i julsångerna, Hjalmar hjälper pappa att planera hur de ska lägga ljusslingan i granen. Rocky springer förvirrat omkring och undrar vad sjutton vi håller på med och varför han inte får bita i granen *suck*. Hur kul är det liksom att ha en massa roliga guppande grenar innomhus som man inte får bita på?! Vad är grejen då?

Hanna och jag var hos Lisa, Lovisa och Thomas och hälsade på tidigare idag. Rocky fick pussa på Lovisa, skrämma tre katter och äta en skinkbit, Elin fick efter mkt om och men hålla Lovisa...men lämnade ganska snart tillbaka det lilla livet då hon har en viss tendens till hög ljudnivå. Hanna dock som är van att lägga dövörat till ( H A H A ) klarade till och med att byta på Lovisa.
Vi väntar med spänning på om dagen kommer då hon blir så stor att hon kan ha våra (Hjalmar och min) fina mössa som hon fick i present, men det lär dröja, jag vet inte ens om hennes mamma Lisa är stor nog ;)

By the way, vi såg ett lodjur när vi åkte upp hit till mamma!!!! Inte varje dag som det händer (om man inte jobbar på Kolmårdens djurkpark). Den hade ingen svans, var grövre än ett rådjur och räv, det var ingen varg och ingen älg, så det kan ju inte har varit ngt annat.

Nu är här iaf väldans juligt här i stugan och till och med lite snö ute ( JO! Hanna, det är snö inte frost) :)
(bilder får komma imorgon då blogg.se fortfarande krånglar)

God Jul tillsvidare! :)


Här kommer bilderna:

Det ligger mkt jobb bakom allt pynt.   Hanna knöt trådar. 
Pappa "hjälpte" mamma i köket.  Årets gran, alldeles klar och grann blev den :) Manikyr för nybörjare..inte för  Elin.  Fina nya "kulor"
Sedan begav jag mig ut i kylan för att köra lite "carols" i mitt nya Anja-pannband, uppskattat. Hjalmar lånade kameran för att ta kort på alla paketen som ligger så fint under granen.

Julkort

Skulle lägga in ett jättefint julkort, men nej minsann det gick inte, blogg.se satte sig på tvären.

Sitter hos mamma i stugan, Rocky ligger brevid och...tro det eller ej, men han snusar och sover. Han har ju gått lite på stan idag och sedan har han ju tuggat sönder vedträn' och "lekt" med Linus. Det tar på krafterna. Själv har jag pyntat och slagit in julklappar så pappret flög. Idag har jag handlat två julklappar till! Hjalmar och Tinuskusinus.


jag gör ett nytt försök med bilden:

...nehepp. kanske imorgon.

Ylva: Jag har haft dina fiiiina örhängen på mig hela dagen idag och jag har kännt mig SÅ fin och julig. De vart sjukt snygga till min nya hårfärg. (tog bara av mig dem nu för att Rocky ville leka med dem)

image68
Nu gick det bra :)   God Jul allihopa! (om jag inte hinner skriva ngt imorgon)

Vad gör man...


När ska jag inse mig besegrad, lägga mig i soffan och bara ta det lugnt? "jo, men jag känner mig lite bättre nu så jag förljer med" DUMT. Man skulle ju aldrig träna en halt häst för tidigt eller anstränga den efter en tids sjukdom, varför är den egna självinsikten så fruktansvärt långt bort. För nu sitter jag ju här idag igen.

Var hos Pär och hundarna igår. Sicken kille, han är ju bara så snäll, SÖT, en sådan pojkvänn ska jag ju ha! :) Får ta och hitta en sådan. Rocky vart iaf glad som fick busa med Skorpan och Bamse igen och jag blev glad som slapp gå långpromenad. Sedan tog pappa kvällsrundan så jag kunde gå och lägga mig, tack tack.

Längtar till mamma och jul i Kärr. Det är alltid jul på riktigt när man är där och om mamma nu ändå bestämmer sig för att ha plastgran i år så ska jag iaf smuggla in lite fina granriskvistar och pynta med så att det LUKTAR gran. Jag har nog fått både envisheten och tårna från fam Malmqvist och det kan ju mamma bara vara stolt över. Pappas goda lokalsinne och förmåga att få saker och ting gjorda har jag dock tyvärr inte fått...eller?

Nej, men frukost kanske...

*snörvel*

 7 feb



Penicilin å fika med lussebulle å varm choklad. Telefon med Ylva i en timme, dagen är räddad. Men kom genom samtalet fram till att jag måste gör en god...eller ja TVÅ..goda gärningar, för jag är inte säker på att jag har gjort "årets". Så håll er framme om ni vill ha en god gärning gjord.

onödigt vetande, men min bror har gjort ännu en upptäckt; det tar 2 sek för luften, när han blåser, att komma till hans tår.
(ni märker ju vilken givade dag det är, har sjukt mkt att göra)

Schönen Tag nach alles

Sicken' dag, jag har varit på jättebra humör :) Skrattat en massa! Konstigt nu när jag tänkte efter, för jag har nog verkligen varit på bra humör hela dagen, det var längesedan. Kan det bero på alla pepparkakorna eller skumtomten jag fick utav pappa? Jag tror på skumtomten.

Ja, helgen var ju givande. Egentligen skulle jag ha behövt vila upp mig från förkylningen, men nähä då, Elin skulle minnsann ut och roa sig. Så jag och Rebecka tog bussen till Halmstad, mötte upp Patrik (Rebeckas...fd. blinddejt) och lite senare även Ylva. Vi satt hos en trevlig kille vid namn "chill macarill" ända tills klockan blev...mycket, då gick vi ner till biljard-baren. Medan vi i godan ro spelade biljard, bråkades det för fullt i bakgrunden och det var först när vi var på väg upp och ut och mötte ambulanskillarna med båren som vi föstod att "AHA, det har hänt ngt". Resten går att läsa på www.hallandsposten.se.
Men det var faktiskt inte vi som började...


Såhär fint är det i vår dressyrhörna nu för tiden:





Uppdaterat!!!
Till er som känner er träffade....
...skulle jag bara säga att Rocky önskar sig ett fint läderkoppel i julklapp. Helst ett Cherry färgat, han tror att det kommer passa bäst till hans nya halsband...som han också önskar sig.
Sedan önskar han sig nya trekking-skor till sin Matte, så att hon kan hänga med i svängarna på promenaden. Går alldeles för långsamt ibland tycker han. Han har sett ett par svarta...

Statistik


Ok, var just inne och kollade, ja ni förstår man kan kolla hur många som varit inne på ens blogg varje dag, och så då att idag är den hela NIO personer som varit inne och läst (iaf tittat) på min blogg och jag har bara TVÅ kommentarer.
HALLÅ! Därför tycker jag att nu när du läser detta så måste du iaf lämna en liten not under "kommentarer" bara för gott syfte....eller för att jag är så oerhört nyfiken på vem det är som läser min blogg!

Så, klicka på länken "kommentarer" här nedanför och skriv en rad :)


mäktigt



Vi har bilpool, fast det är mest jag som kör. I förrgår till exempel så körde jag och Hjalmar till Halmstad och hälsade på Lovisa. Vi tittade på alla fina hästar och Rocky badade i leran. Hjalmar fick en ny playstationkontroll (finally) och jag jagade kamera, den fanns dock inte i Halmstad. Vi gjorde ett stopp på Max för middag och efterrätt...hjalmar och rocky åt lite glass iaf, sedan gjorde vi ett sista försök med kamerajakten i Falkenberg och se där!! Där fanns den. Dock en tusing dyrare än överallt annars, så jag pratade och flörtade och gjorde mig till så det bara small om det och vips så gick jag hem med kameran, en tusing billigare :)

Igår vaknade jag med "AJ" i halsen och idag har jag snytit upp en halv hushållspappersrulle på 4 timmar. Men tillslut gav jag upp och åkte hem. Nu sitter jag och väntar på att pappa ska komma med tåget så att jag kan hämta honom. (Jag kanske skulle sasta på en färdtjänst/taxi framtidayrke?! Fast med lokalsinne lika med noll så ska jag kanske ta mig en funderare till.

Helgen närmar sig och jag och Rocky ska och hälsa på dagmatte på söndag, för dagiset hade kö...på 80 (!) hundar.

Nä, nu måste jag snyta mig...igen.

RSS 2.0