Dramatik under slutspelsmatch

Usch, min lille lille lillebror ligger just nu på akuten, förhoppningsvis har han nu fått komma in på röntgen.
Fotboll är farligt! Den enda gången jag har brutit ngnting i kroppen är när jag har spelat fotboll. AJ!

Det gjorde nog jätteont, det märktes...jag tror till och med att han grät en skvätt.

image21


Ompysslad blev han dock...väl.     

Uppdatering:  Benet var brutet och dommen lyder; 6 veckor med gips från låret till tårna.

Höstkväll

Oj oj, idag sov jag länge. 9.00 blev klockan innan jag gick upp, seg morgon. Ganska lugnt på jobbet också, men vi (anna) fick iväg flera ordrar och jag han både inventera vinterhandskarna och städa bland schabraken (låter kanske inte mycket, men det var det...).
Jag och Rocky tog en tur till stranden på kvällen. Jag trodde att där skulle vara flertalet kvällspromenerande människor men vi var helt själva. Helt otroligt för så här fint var det:

             


Bakslag

Idag slog min bakmani in igen och jag vispade ägg och klickade muffins så det skvätte om det. Först gjorde jag matmuffins med tomat, basilika och parmesanost. Sedan gick jag och Rocky till Rejmes och hämtade bilen som varit på lagning. Väl tillbaka gjorde jag en omgång Jordgubbsmuffins med havregryn, smaskens. Bagar-Hjalmar hängde på och gjorde chokladbollar med kokos.
                  

Sedan gav jag mig ut på en joggingrunda och efter det var det dax att gå en sväng med Rocky igen.

Det är ju sånt här man använder sin lediga dag till :)

psss..jättefina bilder i min systers blogg http://tanthanna.blogg.se

"Med ljus och lykta.."

Jag letar och letar. Någonstans hamnar jag, vart vet jag inte ännu. Kanske i Götet. Kanske i tyskland. Kanske i Falkenberg.

Just nu ligger en ynklig liten hårboll ihoprullad och nergrävd i Hjalmars säng. Kloklippning på en sprattlande hund resulterades i massa blod, usch! Tomas: Bakpulver-idén fungerade inte.
Men jag fick öva på att lägga ett snyggt bandage. Jag kan nog blir bra djursjukvårdare tror jag, om man ska se någon positiv i händelsen menar jag. Härdanefter låter jag någon annan klippa klorna på Rocky.

Come fly with me

image14

image16

Visning

Idag har det (äntligen) varit visning på vårat hus. Vi har städar i dagarna tre (ja, iaf jag, mor och far har nog städat längre) och igår var det slutspurt. Så efter en halvt hysterisk dag på jobbet igår, som jag med nöd och näppe snörvlade och snorade mig igenom, var det bara att sätta igång och skura golv när man kom hem. Den mjuka sköna soffan hans inte med och kaffet blev kallt och orört.
Men idag så är det som sagt över, nu vågar man röra sig fritt i huset utan att vara rädd för att stöka till (för mkt).

Idag har det varit Rockys dag. Vi var först på hundklubben och gick aktivitetsrundan. Det är en slinga i skogen med lite stockar, balansgångar, hundkojor med öppning i bägge ändarna och slalom, osv. Sedan kastade vi boll på gräsplanen. På eftermiddagen var vi borta på hund/häststranden och promenerade/busade. Vi träffade på en annan 4 månaders valp (fast i dubbel storlek, schäfer/vallhund..något) jätteskoj tyckte bägge hundarna. Sedan passade Rocky på att jaga alla skojiga fåglar. När vi väl var hemma igen kom Skorpan och Bamse(grannhundarna) och ville leka lite, så Rocky drog en runda där med.
Nu är vi båda trötta...iaf jag.

image13
"Lite för kallt, men oj så skoj"

Sten, sax eller påse

 

 

Tänk om jag bara kunde bestämma mig för något, något att hålla fast vid. Jag letar och letar, provar nya sätt att fylla ut mitt liv. Försöker hitta den väg jag så förtvivlat vill nå fram till. Men vi vet ju alla hur värdelöst mitt lokalsinne är, jag hittar inte ens med karta. Jag kan se precis hur det skulle kunna se ut, men hur jag än vänder och vrider på bilderna så missar jag alltid något. Man väljer alltid bort någonting. Då är jag ju där igen, där jag måste välja. Varför är det så svårt? Det är ju bara att bestämma sig. Men om jag bestämmer mig för en sak, då vet jag ju inte hur det hade blivit om jag valt det andra alternativet och hur vet man då vilket som är bäst att välja. Den här sommaren har jag gjort en massa val som jag inte har någon aning om de är rätt eller inte, jag vet bara att jag har missat en massa saker. Så fortsätter jag mitt liv, i visdom av alla saker jag missar, vilket leder till att jag missar ännu mer eftersom jag inte ser det jag har just nu. Det är som när man drömmer att man springer och springer men aldrig kommer någonstans, som i vatten.

Jag är medveten att jag förlorar saker när jag väljer, men jag vinner väl även på det, om inte första pris så i alla fall erfarenhet.

 

Man lär sig hela tiden och jag är medveten om hur barnslig jag var när jag flippade ur vid bion, men jag är tyvärr livrädd för mig själv och för att jag ska välja fel, så förlåt, jag jobbar på det, dagligen.

 

Den här veckan har jag fått öva lite på att välja, till exempel hur många Kingsland västar vi skulle ta hem och vilken färg, jag klarade det nästan helt själv. Hoppas att det var blir bra.

 (Åh, vad bra det är att skriva bloggen i word först, då lär man sig t. ex. att man ska skriva den här istället för denna).

Dagens bild:
image11

32 timmar

En hel vecka avklarad, hur kul som helst, dagarna går i ett nafs. Det här jobbet är perfekt och jag hoppas att jag kan stanna länge!

Min kamera har inte blivit testad, jag har liksom inte hunnit ännu, men idag blir kanske en trip till systeryster och då kanske det kan bli lite fotograferande. Hittills är jag mkt nöjd iaf.

Rocky har också vuxit denna veckan, han har fått vara själv några timmar i sträck 2 dagar. Har gått ganska bra. Första dagen tog han sig över/igenom/under alla barriärer och tyckte själv att han hade rätt att ha tillgång till hela huset. Andra dagen dubblade vi avgränsningarna och då gick det bättre. Han har även lärt sig "ligg" på kommando, från stående och även på distans.
Veckan tuggskörd (än så länge): Hjalmars mobilladdare, Hjalmars hörlur, Hjalmars antenn till stereon, blompinne i plast, presentask i papp.
Inte så farligt måsta jag ju säga...
Nu ska det iaf bli anmälan till valpkurs, så att vi kan lära oss att gå ännu finare.


image10

RSS 2.0