Nästa gång...

...nästa gång jag ger mig in i något så idiotiskt och med världens blåaste ögon kan väl någon för i h*te så mig fruktansvärt hårt att jag tar mitt förnuft till fånga. Ibland kan jag verkligen inte förstå mig själv!!!

Nu ska jag jobba. Har ruskigt ont i nacken och huvudet, har hunnit göra hälften av vad jag egentligen skulle göra idag på förmiddagen och nu måste jag verkligen rusa.

Ha en fantastiskt härlig dag.....*morr*

West Coast Riot 2008

Sommaren är räddad, i alla fall vad det gäller musikaliska upplevelser!
Jag och Hjalmar begav oss iväg på ännu ett "festival"-äventyr (vet inte om man kallar det festival när det bara är en dag), denna gången åter i Göteborg. Jag missade Less Than Jake på förra årets "Pier Pressure" men detta årets Flogging Molly-spelning fungerar som ett plåster på såret. Flogging Molly är nog ännu bättre live än när man hör dem via cd (mp3, dator, internet...osv) och jag har värkande vadmuskler som har påminnt mig hela dagen. Som vi hoppade!


Träningsvärken kan även berott på all den promenad dagen bjöd på (förutom den jag och Paulina gick på morgonen) då Hjalmar ej tagit ut pengar och vi glatt traskade fram och tillbaka över den långa, långa bron som leder ut till Frihamnen.
Vi fick lite motion och Hjalmar fick även en sjukt snygg t-shirt.
Efter Flogging Molly, eller om det var före, jag minns inte så noga, så passade vi på att kika in i ett av speltältena. Där spelade bl a ett punkband från Sölvesborg, Splitside, de var riktigt bra och hade Lunds bästa trummis...tydligen.


I tältet spelade även Neverstore, som har en väldans söt sångare. Hörde någonstans från någon (Hjalmar) att det spås om att de är Sveriges nästa "Millencolin". Vet inte vad jag ska säga om det, men de var riktigt bra i alla fall.


De riktiga Millencolin spelade strax efter. En lite tam spelning, de var nog bättre sist jag såg dem. Men ändå...Millencolin!Jag diggar deras grymma gitarrist och kolla in....

...DEN snyggaste gitarren EVER!

Efter Millencolin spelade NOFX ( NO    F  X, som jag lärt mig att det uttalas), det var nog den röjjigaste spelningen jag varit på. Nu har jag visserligen inte varit på så jättemånga men...ni fattar. Hoppade man inte med i folkmassan blev man nertrampad på tår och hälar utan dess like. Kul till en början, men inte när man skulle smita därifrån. Jag stod i mitten och när jag började tränga mig bakåt så förstod jag snart att jag inte alls stått i i mitten utan ganska långt fram. Det var HUR mycket folk som helst. Jag som inte ens lyssnat så mycket på NOFX, jag skämdes lite och måste genast lyssna lite mera.


Sedan var det raka vägen till speltältet igen för att lyssna på The Used-spelningen. Gruppen som jag började lyssna på för kanske 2 år sedan och inte lyssnat så mycket mer sedan dess. Klart man kände igen när de spelade gamla låtar, men det var mycket nytt också och man märkte/hörde på publiken att detta är ett väldigt erkännt band. Grym spelning, men många besvikna fotograferande fans som förtvivlat försökte få bilder när blixten bara slog i den tjocka rök som de envisades med att spruta ut. Bad hair day? för det lilla man såg av sångaren och resten av bandet var inte mycket. Bra musik men väldigt högljud spelning. Vi gick...tyvärr?


Dagen blev lång, men vi han med att se en himla massa skoj. T ex skatarna i junkyard.se-rampen som kickflippade sina brädor och försökte sig på 360 och onefot's. (haha, jag e grym på det där)


Vi såg även en kille med väldigt korta armar, en kille med väldigt korta ben, en kille som var duktig på jojo, en kille som stack en nål genom bl a tungan och ut under hakan men även genom armen. Allt det där ville jag inte fotografera, det var sjukt nog utan dokumentation.


Karro och Fia gjorde oss sällskap under kvällen.


Allmänt lyckad dag, trots en del felkörningar (som vanligt).

"måste du vara så fin..."

hur hände det här? oj oj

bringing back memories:


Gotta have you - The WeepiesSöt liten video till, men låten är fin och väldigt spelvänlig på guran.


Hjälp, livet är svårare än jag trodde. Att dela med sig av sig själv är ännu svårare. Hur delar man med sig av sig själv utan att ge bort allt? Vart går gränsen? Jag tror att en god vän till mig redan disskuterat detta i sin blogg, men det är verkligen svårt. Har man en gång gett bort för mycket tar det tid att samla ihop tillräckligt för att ge till någon annan igen, tillslut vet man inte vad man har kvar. Eller vad man vill ha, för det är väl meningen att man ska få något tillbaka? eller?

hjälpredor

Idag har jag plockat undan lite i lägenheten, sedan packade jag en ryggsäck, nu tror jag att jag har dubbelt så mycket att plocka undan när jag kommer hem igen än det var i morse...konstigt det där.
Jag han en promenad med Paulina och en liten gitarrlektion, C G och D är bra akord. Paulinas familj kommer antagligen ha slängt ut henne innan dagens slut, jag minns hur det var när jag skulle lära mig,  C G C G C G C G C G....C F (en silverchair-låt för er som undrar) " eeeeelllliiiiinnnnn, stääännnng dööörreeeen!". Jag är på din sida Paulina!!!
Sedan har jag och Hjalmar varit på tippen och slängt saker åt pappa, vi körde två varv så nu kan jag det där med sortering av sopor också...iaf idag. Det som blev kvar körde vi till IOGT-huset, men PAPPA, vi resonerade som så att kex och kakor...nä, det är ju inte så bra när man blir gammal, då ska man ha nyttiga saker så att kroppen orkar med, så vi tog hand om dem, du kan ta det lugnt, de är på ett säkert ställe.

ha de gött alla, nu far jag till Nässjö :D


Åkulle bokskogar och de talande stenarna

Om nu kulturrådet i Halland vill att man ska se våran fina natur och diverse andra sevärdheter borde de nog överväga att skylta lite bättre. Jag och Paulina virrade nämnligen omkring ganska länge innan vi tillslut hittade de talande stenarna som han Axell så fint hade tillverkat på 1800-talet. En tur på hallands vandringsled tog vi oss med picnic och hund.
På stenarna hittade vi en massa namn och ett och annat klokt talesätt, t ex:

"Det är bättre att ta striden med lejonet än att låta ilsken björn sova" (lite grov översatt/tolkat av ingen annan än mig själv)jättesnabbt

ett litet inlägg innan jobbet.

helgen var sjukt kul.


prata i telefon, kolla resedagbok, lyssna, försöka koncentrera mig...på samma gång, ehh, ni som känner mig vet ju hur lätt jag tycker att det är. NOT!

blir till att blogga en annan dag

Mycket på en gång

...och jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Men jag försöker.
Karolin tog studenten och Hjalmar tog körkort. Rocky vann ännu en mjukisÄlg som även den är slaktad. Vi var på minisemester till High Chapparall, ojojoj, det var riktigt roligt. Massa bikers, hästar, vilda västern, cowboys, vin och trevliga människor.
Det lutar åt nya planer för min del. Gör dock som Tina och berättar ingenting förens det är lite mer klart, men det är väl ingen som blir förvånad över att jag har nya planer? Nej, jag tänkte väl det.
Jobbet rullar på...som vanligt?!

Nah, orkar inte, vaknade till muller som jag först trodde var min mage, men det visade sig vara åska. SUCK, vilket betyder att jag är alldeles för trött (lat?!) för att dra mig iväg de tre milen till stallet och den lille ponnyn, som för övrigt går riktigt bra nu. Ännu en anledning att verkligen åka dit och rida, men jag har faktiskt ingen lust och plånboken kvider för tillfället. Jag tänker ägna förmiddagen åt Rocky istället. Vi har en massa som vi måste öva på tills ikväll då det är avslutning på hundkursen. Pricklista:
- sitt (kan vi)
- ligg (kan vi)
- Stå (kan vi)
- stanna (kan vi)
- vänta (kan vi)
- kommandon på distans (kan vi)
- gå fo (kan vi)
- fot (kan vi)
- något extra (kan vi: rulla, vinka och snart..KRYP!)

så idag ska vi öva kryp, så att vi kan imponera som bara den :)  Först måste jag dock få liv i den lilla hunden som ligger och snarkar vid mina fötter.


Tim backar bilen (som vi lånade vid studenten) jo, han får nog körkort han med en vacker dag.


Lucky Luke och...ja, han den andra.


Vad gör Mats??? han fnissar! Manligt..


Så här fint har man det på kvällarna om man bor i glommen


Ja, ni ser ju..

Hjälp

Vad jag är dålig på att uppdatera, men jag får skylla på att jag faktiskt inte har så mycket tid över till att sitta framför datorn numera. Antingen är jag ute på långpromenad eller också är jag i stallet, jobbet är faktiskt det stället jag är minst på nuför tiden(?). Många sena kvällar blir det ju gärna. Så här kommer en snabb uppdaterings info (för er som vill veta, ni andra kan ju bläddra förbi):
- Jamiro och Lucky har äntligen fått en ny sadel, så nu börjar hårdträningen, men jag tror att jag fortsätter rida barbacka någon gång i veckan, det är ju sjukt bra för balasen min.
- Torsdags kvällen spenderades i Varberg, Nöjesparken, tillsammans med Paulina. En utflykt till fästningen gjorde vi också.
- Fredagen var det sadelprovning för Jamiro och Lucky. Sedan agerade jag Balchaufför :D fick köra Tims mammas cab!
- Lördags eftermiddag/kväll var grillkväll hos Lotta, farmor- och far....och resten. Sedan ringde en glad Paulina och berättade att de satt på stafsingestrand och skulle gå ut så småningom, så jag for hem duschade och svidade om till mina bästaste partykläder. Kvällens destination blev Bratt och avslutades halvfem på pappas balkong.
- Söndag är/var HUNDKURSDAG :D vi tog cykeln dit och Linda hade planerat lite olika tävlingar som dagens övningar. Rocky tog hem 2(!) gosedjur med piip (den ena varade hela tio minuter, men det är en annan historia) eftersom han satte sig snabbast på kommando flest gångenl. Den andra fick han för att han gick fot, lös, brevid mig ett helt varv i inhägnaden. Tjoohoo, och nu ska vi få gå de två sista gångerna i fortsättningskursen! Han är så duktig min lille kille.

Är ni nöjda med uppdateringen? Ok, här kommer lite bilder då:
image193

image194

RSS 2.0