Me and Dottie


Pony Club

Varannan vecka, eller en gång i månaden åker vi iväg med Susie för att hjälpa henne med Pony Club. Det är hoppträning för de lite mindre ryttarna. Vanligtvis är det två grupper, en för de mindre och en för de lite större ponnyerna. Det är helt underbart att se hur de kämpar sig runt 70-105 cm banorna. Ponnyerna är för det mesta små turbomaskiner, för den som sitter på ryggen gäller det bara att få ponnyn att lägga all turbon på att komma över hindret, inte vid sidan eller till tvärniten framför hindret. Men nu är de faktiskt väldigt duktiga och det hopar sig till lagtävling, det ska bli spännande.Middle of nowhere

Nu är det bara 13 dagar kvar tills jag får träffa min lilla hund igen, det gör ont i hjärtat att vara så långt bort...

Diggers diggers and diggers

Vi har varit på mässa. Grävmaskinsmässa, inte så tråkgt som ni kanske tycker att det låter.  Där fanns ganska mkt att titta på, som t ex, traktorer, stenmalsmaskiner, borrmaskiner, sågmaskiner, kranar, cementmotorsågar, lyktor, maskiner som snurrade ståltråd runt armeringsgaller, grävmaskiner som grävde stora gropar, grävmaskiner som fyllde igen stora gropar och gratis pennor.

   

Det har varit lite paus från ogräsrensandet nu, igår lagade vi staket och idag ska vi kapa lite flera träd. Det är ganska skönt med paus, för jag är trött på alla myror och brännässlor nu.
Utebanan ser ok ut i alla fall.


Officework

Kontorsarbete här i England är ganska enkelt. Bara sitta här och vänta på att det ringer i telefonen och när det väl ringer så ropar man bara: "Stuuuueee, will you take it please, I don't know what to say". Sedan är det bara att vänta tills det ringer igen :D

Idag har jag haft stalltjänst. Jag har fodrat och longerat en hög med hästar. Men så himla imponerad av det Engelska vädret är jag ju inte, då det spöregnade ända till den sista hästen nästan var färdig longerad. Sedan var det uppehåll i 30 minuter tills vi skulle sätta hästarna på skritten, då började det ösregna igen.
Nu när jag sitter inne på kontoret så är det klarblå himmel...

Oh, nu ringer det!

Jag och Rich har anmält oss till ett lopp. Ja, det är sant, vi ska springa 10km runt, runt i Oxford. Man får en liten dosa att sätta på skon så jag tror till och med att ni skulle kunna följa oss på internet. Så ikväll ska vi ut och träna. Sist vi tränade så tog vi Bobby med oss. Bobby är Rich's mammas lilla jack russell blandning, han har väldigt korta ben och tycker om att hoppa upp och ner. Han tyckte att det var jätteroligt, i alla fall de 15 första minuterna, sedan tyckte han att det var lite väl långt bort ifrån "mamma" och ville helst vända hem. Rich fick springa lite med honom i famnen och sedan var det ok igen. Vi måste sett väldigt roliga ut, först Rich med Bobby i famnen sedan jag 60 m efter, eftersom Rich ska envisas med att konstant springa så snabbt han bara kan tills jag skriker lite på han, då väntar han tills jag kommer i kapp, sedan springer han iväg igen. Klara brukade kalla honom "Duracell-kaninen" inte helt utan orsak... Så jag tror att det kommer sluta med att jag tränar lite för mig själv och Rich för sig själv, det fungerar bäst. Rich tycker att jag kan bli lite vrång annars.
Loppet ja, det går av stapeln den 15 Maj...nu lät det väldigt nära, jag funderar starkt på hur jag ska hinna komma i form till dess, men jag antar att det är ok att gå lite emellanåt om jag nu kan klara av att tillåta mig själv det.
 Hade jag haft Rocky här hade det nog inte varit några problem alls att komma i form dock. Hanna, mamma, har ni vågat er på en löptur med honom?

Oh, nu ringer det...

Tills vidare :)
Bilder

Oj oj, det har hänt så mkt den första veckan. Vi har jobbat nästan non-stop nere vid stallet. Rensat ogräs, gjort om gödselhögen till grusad parkeringsplats, rensat ogräs, bytt singel till vita större stenar vid grooming/vattenspiltan, rensat ogräs, renoverat gödselkärran och tagit bort alla ruttna plankor, rensat ogräs och kapat grenar vid parkeringsplatsen.
 Jag har kört alla de stora traktorerna och den lilla diggern och "tillplatningsmaskinen" vält tror jag att den heter. Jag är snart helt inne i branchen. Så här i England gör jag allt. Jag tvättar, lagar mat, kör grävmaskiner, rider, är ute och springer och dricker te! Dagarna går så snabbt att man knappt hänger med, man stupar i säng halv elva och funderar på vad man har att göra imorgon.
 Här kommer lite bilder:


De tre första dagarna spenderade vi mest åt att organisera kaoset i vårat rum. Det här är bara 1/4 av hur det såg ut i början med all packning.


Det här är dock lite bättre och nu är det till och med riktigt mysigt!


Här jobbar Rich med den f.d gödselhögsplatsen. Nu har vi lagt på krossad asfalt också så nu är det en helt ny parkeringsplats. Jag har rensat ogräs överallt. På stallplanen...


...in action till vänter i bilden ser ni krattorna...


...bland träden där det var fullt av högt gräs innan.


Vid ridbanan har jag inte hunnit med ännu.


Här har ni skrittmaskinen i bakgrunden och framför ser ni en liten bit at groom/vattenspiltan.

I lördags var vi dock lediga och gjorde en underbar utflykt till Blentham Palace. Vi gick runt i de olika trädgårdarna i den enorma parken och vi hade tur för där var också några event på gång just denna dag.

Där var en man med sina falkar där och hade uppvisning. Efter ett litet missöde med en bortflugen falk visade han sig dock mkt duktig...


...den vackra fågeln kom dock tillbaka.


Ett gäng vilda medeltida ryttare dök också upp.
Allt som allt hade vi en härlig dag med fint väder och jag hoppas att det kan hålla sig som en tradition med utflykter. På det viset kommer jag snart att ha upplevt hela England.

Jag har ingen aning om jag missat att berätta någonting om ni undrar så får ni helt enkelt fråga.

RSS 2.0