"Most handsome Dog"

Visst ar han snygg! Det tyckte dommaren att han var iaf.
Igar var det tavling for mig och Kato igen. Det gick bra, varan forsta hopptavling pa gras och hovslgaren glomde att gora broddhal, hjalp! Men det gick bra anda, ett nedslag i fas tva (omhoppning) och INGA tidsfel den har gangen. Det gar framat.
Rich hoppade sitt lilla sto. Hennes forsta tavling nagonsin. Massa fargglada hinder pa en relativt "stor" (las hog) 1m bana. Da kanske ni tanker "1m som 1m", men nehe, 1m kan varitera valdigt i storlek nar det galler hoppning. Aven i svarighetsgrad, alltsa hur hindrena ar placerade och hur de ser ut.
Hon skotte sig hur som helst utomordentligt och vara forvantningar pa henne har hojts en grad.


Idag har var det Rocky's tur. Vi anmalde i nagra stycken klasser och dommaren gillade oss i alla fall i en av dem.
Vi provade aven pa aktiviteten i "the Gun dog scurry", vilket betyde: leta upp en "dummy" och ta med den tillbaka till mig. Oj, som han brilljerade min lilla hund! De var valdigt imponerade hur han bara kastade sig ner i rishogarna dar "dummyn" var gomd. Ingen tvekan om vad han ar som gjord for.

Ibland onskar jag bara att han kunde tanka lite forst innan han "kastar" sig in/under saker i sin jakt (pa vad det nu ar han jagar for tillfallet). T ex igar da han krop under en av de stora lastkontainrarna och inte kunde ta sig ut igen, sa Rich fick hamta telehandlern och lyfta upp ena anden sa vi kunde fa ut Rocky. Nar han val var ute sa var han direkt pa vag in under igen!! Han kommer att ge mig en hjartattack en dag den lilla hunden.

Hastar, hastar, hastar, hastar...

Liver gar sin gilla gang, heter det. Ibland gar det framat, ibland bakat, ibland gar det till och med helt upp och ner. men visst ar det spannande att fa se livet ur olika synvinklar, aven om det inte ar enkelt att fa nagon ratsida pa det.
Denna veckan och tva veckor framat rider jag en flackig hast at en ung tjej som foll av stolen och nu hoppar pa kryckor. Jag borjar aven ett nytt/gammalt jobb. Det ska blir skont att fa lite rutin och fa visa hur fint det kan blir i ett stall om man bara vill att det ska bli det. Det kravs inte mkt mer an vilja for att stada upp.
Rocky har ater igen varit hos veterinaren, denna gangen med magen. Det ar ju inte latt, nar man har en sadan liten mage, att stoppa (eller inte stoppa) ratt saker i den. Nu ar det dock stenhard diet som galler, bara egna maten. Rocky tyckte forstass mest om kyckling- och risdieten, men den tyckte inte jag rackte till, dessutom blev den valdigt dyr! Sa den far han bara nar han ar valdigt ynklig.
Idag ar det dock jag som ar ynklig, men min bauta forkyldning, allt jag har gjort idag ar att slappa ut min hast och mocka ut boxarna. Sedan har jag bara suttit har med datorn och tvn i bakgrunden, fixar med bilder och atit kakor! Hur ofta far man lov att gora det???

RSS 2.0