...

attans

Ännu en vecka

Helgen har gått i rengöringsmedlets tecken. Det har putsats både fönster, lister, golv och skåpsluckor. Men nu är vi iaf nästan klara *phu*. Jag och pappa fixade lite i måndags också. Men nu har vi flyttat till våra stugor, mysigt trots allt.

Hjalmar hjälpte till så gott han kunde(?)

Rocky också.

Johan kom på en snabbvisit måndag till tisdag och vi busade med Rocky på stranden :)Idag har varit sadelprovardag på jobbet, dvs. mycket att göra. Anna som stått i det kalla ridhuset och provat sadlar på hästarna hade en tanke om att hjärnan blir segare i kyla, då hennes händes inte riktigt ville lyssna när hon skulle bläddra i pärmen. Jag menade på att den blir automatiskt segare på våra sadelprovningsdagar. Det blir så många bollar i luften att den liksom säger upp sig.

Hjalmar var lite rolig här om dagen. Jag frågade honom, när jag kört för att hämta honom i stan´, om det fortfarande fanns en blomsterbutik i Skogstorp. ?Jo, det gör det väl? svarade han. ?Men tar de kort?? frågade jag eftersom jag saknade kontanter. Då smilar min kära bror sitt allra finurligaste leende och svarar: ?Jag vet inte om de har någon kamera?. Som jag skrattade :) :)

Lotta, om du undrar vart alla de där pennorna tog vägen...
Jag tror att det kan vara så att han går efter Rövarna i Kamomillastads motto "...men bara sånt' vi kommer åt och sånt' vi kan behöva..."

För att lugna

Jag är ok. Klarar mig alltid, överlever allt. Alla gråter vi över något/någon någongång, på nått sätt ska man ju få det ur sig.

image56
Jag och min kompis Alexander, vi brukar bygga med lego, titta på Emil eller måla ihop...eller leka flygplan.

Magkänsla

                 image55

"Det känns i magen om det är rätt och om det inte känns rätt nu kommer det aldrig att göra det..." Hur kan något så svårt låta så lätt? Jag trivs så himla bra ute hos Anna, det är verkligen "hemma" för mig. Så fort man kommer in i det stallet eller in på gården så blir man lugn. Så vill jag också bo, det hade varit helt underbart. Hur mkt jag än försöker att vilja så kommer jag aldrig trivas i en storstad. Jag ska bo på landet helt enkelt.
Imorgon ska jag longera Abbie lite, kanske skritta en sväng ner mot havet. Sedan ska jag jobba :)

Saknad

           

Man kan ju aldrig få nog...

"Som träden saknar sina löv om hösten. Som natten saknar sina färger när solnedgångens sista strålar lagt sig. Saknar jag något jag inte riktigt kan sätta ord på. Något fattas mig. Någonting som raserar alla mina skyddsnät och får mig att åter falla ner i det kalla mörka.
Min röst är hes av alla rop, skrik efter hjälp. Mina händer och fötter blöder av alla vassa stenar som skurit i min tunna hud när jag desperat, famlande försökt finna en väg upp. De stenar och grepp, som gav sig ut för att vara så säkre och fasta, visade sig bara hala och opålitliga. De slukar ännu mer av min redan sinande energi.
Plötsligt ser vägen upp så omöjlig och svår ut att jag istället väljer att krypa ihop i mitt egna mörker. Trasig väntar jag, längtar jag, efter luft i mina lungor, efter vilja att reda ut kaoset i mitt huvud, i mina tankar.
Sårbar längtar jag efter ett lugn i mig själv."

Idag har jag rensat i alla mina gamla lådor och gått från 3 till 1. Mycket som ska brännas och mycket som förvånar och påminner. Mycket som finns där utan att man tänker på det. Alla mina lekisböcker var fyllda med hästar och i min fredagsdagbok skrev jag nästan bara om "dagens" ridlektion. Sicken hästtjej jag är.

Den som söker han finner...

Hittade lite bilder att pyssla med :)  (bilderna är klickbara)

           


Idag fick vi lite skäll på jobbet och det var ju himla tur för vilken fart det blev på oss! Vi fick verkligen tummen ur och fixade en hel massa saker. Anna är bra :) Nu fick vi ju äntligen börjat med städningen på lagret och vi behöver verkligen få bättre rutiner. Sedan kom sadelgubben och pratade läääääänge och myyyycket, han kan nog ALLT och väldigt mkt *pha*.

Lotta fick en riktig snilleblixt nu ikväll. Hon tyckte att vi skulle ta rundan över ängarna....i mörkret. Tur att vi tog ficklampan och tur att den iaf fungerade tills vi var över det första fältet. Men men, det var ju lite mer spännande att gå när man inte visste om man gick på vägen eller inte, haha! Man måste ta vara på de roliga och spännande stunderna här i livet.

Pappa har gjort ett schema igen, så...vi ses efter jul eller så...

Tillbaka byte

           

(Bilderna är klickbara)

Frustrerad och beviken, jag har bytt tillbaka till min gamla trygga canon powershot s2. Varför ska jag envisas?!

Jag har hittat världens mysigaste utbildning som jag ska söka: Hästguide med inriktning på event och turism. Det kunde ju inte låta mer perfekt :)

Vill inte

Åh, jag vill inte bli vuxen, eller jo... Men inte ensam, det är så fruktansvärt tungt att bära allt själv. Jag vet att jag är "vuxen" nu och ska klara det mesta själv, men HALLÅ(!) jag gör inte det! Det är skönt med hundpromenader där man bara kan låta allt bubbla ur en. Tack Lotta.

Jag vet ungefär vad jag vill, men jag vet inte riktigt hur jag ska komma dit. Jag vet bara att jag vill ha ett hus med stor trädgård, inte ute i bushen men inte inne i stan. Får jag bara lite lugn och ro med mina hästar och hundar, kanske en liten katt också, då blir jag nöjd. Jag ska ha en atelje också, och en skrivhörna, bibliotek och en Ibanez. Men som sagt, inte ensam.

image39
Felplacerad?!

Lash

Åh, vad jag måste påa för ett grymt bra band; Lash, 5 sköna killar från Varberg som spelar Rock/pop(/emo) (eget material). Igår spelade de på oscar's i Varberg, men jag tyckte nog inte att de fick den mängd publik de förtjänar. Hittills har de bara spelat i Sverige men jag hörde lite "inside information" att de faktiskt är spelade på radio i Tokyo (!).

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=62658530

Jätteduktiga var de iaf :) De vill vi höra mer av!

image35
  

Vem kan liksom motstå... ;)

November planering

image34

Jag förstår inte hur jag ska få med allt som jag vill göra i min kalender. Jag har dock några hållpunkter;

3-4 Flyttlass till Kärr
5-8 inreda nya bygget och städa inför invigningen
9-10 invigning (jobbet)
15 inflyttning i nya stugan
 ?-29 flyttstädning i m&p´s hus
30 p&h flyttar (senast!)

1:a advent ska firas hos mamma, luciadagen ska jag jobba och därefter blir det julrusch på jobbet. Sedan är vi ju nästan framme vid Jul.

 Där någonstans imellan ska jag försöka planera in:
- en semesterresa med Johan + att vi ska gå och Julhandla i Gbg.
- jag ska få in minst en dejt med Lovisa och MINST en dejt med Ylva.
- julhandel och planering inför jul (mat måste man ju ha...)

Det är tur att man hinner andas emellan åt.

RSS 2.0